SAMSUN / CANİK - Hasköy Cumhuriyet İlkokulu

May

Okulumuz 3/F Sınıf Öğrencisi Asya Ayşe ÇAMOĞLU´na "Sen İste Yeter Kanser Çeker Gider" projesi kapsamında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı  ilimiz Sağlık Müdürlüğü tarafından "SÜPERİM" Rozeti Hediye Edildi. Öğrencimizi tebrik ederiz.

May

Kurumumuz Okul Aile Birliğince  03/05/2019 Cuma günü düzenlenen kermese velilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Okul Müdürümüz Ümmet ÖNGÖR´ün açılış konuşmasının ardından  Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehtap KILIÇ tarafından " Sağlıklı Nefes İçin Ben De Varım" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri teslim edildi. Halk Oyunları Gösterisi ile devam eden programımızda aynı zamanda Resim Öğretmenimiz  Jülide SALMAN ,Ebru Kursu Öğretmenimiz Havanur DEGE ÖZEN ve Sınıf Öğretmenimiz Birsel KOCA´nın katkılarıyla hazırlanan resim-ebru-quiling sergisi büyük ilgi gördü. Velilerimizce hazırlanan yiyecek standları ve çocuk oyun alanları ile eğlenceli bir şenlik havasında programımız sona erdi. Kermes etkinliğinde katkısı olan herkese teşekkürlerimizi sunarız.

May

1/D Sınıf Öğretmenimiz  Deniz GÜNDÜZ öğrencileri ile beraber 25/04/2019 Perşembe günü  Okuma Bayramı Etkinliği düzenledi. Sınıf Öğretmeni Deniz GÜNDÜZ´ün açılış konuşmasının ardından öğrencilerin yer aldığı İstiklal Marşı Şiir Korosu sahne aldı. Kafkas  Yöresi Halk Oyunları Gösterisi ,Anneler Günü Etkinliği ve Sınıf Korosu ile  devam eden programda öğrenciler pasta keserek , dans ederek gönüllerince eğlendiler.

May

Okulumuz 2/D sınıfı öğrencileri Kardeşlik Vakti Projesi kapsamında  Sınıf Öğretmenleri Özlem FELAMUR eşliğinde 26/04/2019 Salı günü Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiler.

May

1/A Sınıf Öğretmenimiz  Ayla FİDİ CİNEL öğrencileri ile beraber 22/04/2019 Pazartesi günü  Okuma Bayramı Etkinliği düzenledi. Sınıf Öğretmeni Ayla FİDİ CİNEL´in açılış konuşmasının ardından öğrencilerin yer aldığı İstiklal Marşı şiir korosu sahne aldı. Bolu Yöresi Halk Oyunları Gösterisi ve Anneler Günü etkinliği ilşe devam eden programda öğrenciler pasta keserek , dans ederek gönüllerince eğlendiler.

May

Samsun İl MEM ve Samsun Tenis Kulübü işbirliği ile yürütülen Avataj Sıra Sende Projesi kapsamında okulumuz 1/B ve 2/C sınıf öğrencileri kort tenisi eğitimine başladı.

May

Okulumuz 2/C ve 2/F sınıfı öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Ayşegül DİKMEN ve Murat GÜN ile beraber ilçemiz Kardeşlik Vakti Projesi Kitap Okuma Etkinlikleri kapsamında 03/05/2019 Perşembe günü Canik Meşe Park Tesislerinde Açık Hava Kitap Okuma ve Piknik Etkinliği düzenlediler.

May

Okulumuz 4/A , 4/D ve 4/E  Sınıfı öğrencileri Sınıf Öğretmenleri eşiliğinde 26/04/2019-29/04/2019 tarihlerinde Bursa-Çanakkale gezisi düzenlediler. Velileri ve öğretmenleri ile beraber tarihi ve turistik yerleri gezdiler . Çanakkale Şehitlik´inde Mezuniyet Töreni düzenleyerek kep attılar.

May

Okulumuz 1/B Sınıfı 26/04/2019 tarihinde öğretmenleri Fatma KOCA eşliğinde velilerinin katılımları ile coşkulu bir Okuma Bayramı düzenledi.

Nis

Kurumumuz 23 Nisan Bayram Programı coşku içerisinde rengarenk görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Salı günü kurumumuz bahçesinde gerçekleşen programımızda saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürümüz Ümmet ÖNGÖR yaptı.Ardından tüm sınıflarımızın halk oyunları ve dansa gösterileri ile devam eden programımız Lovelet AVM Gösteri Alanında devam etti. Ayrıca okulumuz Görsel Sanatlar Kurs Öğretmeni Jülide SALMAN´ın açmış olduğu standta Ebru Kursu Öğretmeni Havanur DEGE ÖZEN ve kursiyerlerin çalışmaları ile Sınıf Öğretmeni Birsel KOCA ve öğrencileri tarafından hazırlanan çalışmalar sergilendi.

Nis

Samsun İl MEM ve Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi kapsamında 2.sınıf öğrencilerimiz Temel Yüzme Eğitimi derslerine başladı. Kurumumuzda 2 etap olarak uygulanan proje kapsamında 120 öğrencimiz yüzme eğitimi almaktadır.

Nis

Kurumumuzda Sınıf Öğretmeni Deniz GÜNDÜZ tarafından yürütülen Çınarlar Fidanlarla Buluşuyor  Projesi kapsamında 1/D sınıfı öğrencimizin dedesi Mustafa GENÇ ,16/04/2019 Salı günü Konferans Salonunda düzenlenen programda kemençe çalarak öğrencilerimize ve velilerimize keyifli anlar yaşattı.

Nis

Kurumumuz Robotik Kodlama Kulübü Danışman Öğretmeni  Birsel KOCA´nın koordinatörlüğünde LİTTLE ADVENTUROUSES Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor Fuarına katılan takımımız  "Muhteşem Makine Ödülüne" layık görüldü. Öğrencilerimizin robotik çalışmalarını sergilediği fuarda jüri üyeleri tarafından takımımızın legolardan inşa ettiği Ay Üssü ve tasarladıkları makineler büyük ilgi gördü.  Sınıf Öğretmenimiz Birsel KOCA ve takımda yer alan öğrencilerimiz Ilgın GÜNDOĞDU, Arda BOZAL, İlkim Hira ÖZKOLAY, Kaan ÖZATA, Ege YÖRÜK ve Devran YILDIRIM´ı tebrik ediyoruz.

Nis

Türkiye Uusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Samsun İl Temsilcisi  Doç. Dr. Sayın Mehtap KILIÇ, Okul Sağlığı ve Beslenme Dostu Okullar Projeleri kapsamında 02/04/2019 Salı günü kurumumuz Konferans Salonunda  öğrencilerimizin tümüne yönelik  hem başarının sırrı ve başarılı olma yöntemleri gibi "MOTİVASYON" hem de alanıyla ilgili "ASTIM FARKINDALIK" konularında  semineri vermiştir. Oldukça keyifli ve faydalı geçen seminer  için Doç Dr.Mehtap KILIÇ ´a Okul Sağlığı Çalışmalarımıza katkılarından dolayı  teşekkür ederiz.

Mrt

Kurumumuz ve Canik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yürütülen "Kuşaklar Arası İngilizce Köprüsü Projesi" kapsamında bu haftaki konuklarımız OMÜ Eğitim Fakultesi Eski Dekanı Prof. Dr. Bilal DİNDAR, Emekli Yüksek Kimya Mühendisi Velittin MEKE, Emekli Makine Mühendisi Kadir TARHAN ve Turizmci Beyhan BAYRAM´dı. Tüm konuklarımız 27/03/2019 Çarşamba günü 09.00-12.00 saatleri arasında öğrencilerimizle beraber İngilizce derslerine katılım sağladılar , kendi alanları ve  başarılarıyla ilgili 4. sınıf öğrencilerimizle kurumumuz Konferans Salonunda bir sohpet gerçekleştirdiler.